Eveet gelelim bir inceleme pratiklik abidesi olcakken soldan dönen yemeklere ama sakin olun güzellemeler yapıldı. Bu yaylanın pilavlar etler baklagiller vs içeren yemeye hazır denilen azıcık ısıtınca yenmeyi vadeden ambalajlı ürünleri. Çok güzel fikir ama genelde bi tık alıştığımız yemeklerden az pişmiş kıvamda yani pilavda, bu takır takır anacım. Buna çözüm açıklıyorum. Biraz daha pişirmek adeta o yemeklerin evrim geçirmesine sebep oluyor. ''Peki güzel dedin de ayparçası yurt dedik pişiremioz dedik o ne olacak??'' Benmari usulü bi düzenekten bahsedicem size.
Hani şöyle çikolata eritmek için kullanılan. Burada pilavı üstteki kaba koyup azıcık kaynar su ekliyoruz ve alttaki kabı kaynar suyla dolduruyoruz kapak kapatıp bekletiyoruz. Burada alta nihale koymak temiz bi mutfak beziyle düzeneği sarmalamak daha güzel sonuçlar vercek. Eğer gerekirse(pilav suyu çekmezse alttaki kaynar suyu yenileyin.
Bonus: (UYARI! Bu yöntemle plastik kısımlarda erime olabiliyor belirtmek istedim ayrıca 2-3 ayarında kullandım ve 2 kere kolu aşağı indirdim uzun süre bekletmedim tencereyi üstünde En yüksek ayarda da kullanmadım. Bu deformeyi yeni fark ettim yangına sebebiyet vermemesi bakımından uyarıda bulunmak istedim.) Ekmek Kızartma Makinesi(Benim gibi bi tek bu işlevsiz makineyi evden kaçırmış olup sineğin yakını çıkarır gibi faydalanmak isteyen olur belki diye bırakayım.
Kaynamış suyu iki üç kaşık pilava koyup ısıya dayanıklı kabı tercihen (emaye, metal) ekmek kızartma makinesinin üstüne koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Orta ayarda ekmek kızartma tuşunu aşağı indiriyoruz tuş yukarı çıktı mı yeniden indiriyoruz. Cızırtılar gelmeye başlamış olmalı tencereden.
Yorumlar
Yorum Gönder